Algemene voorwaarden

Deze algemene voorwaarden zijn bindend. Zowel voor Quinta do Cascalhal als voor degene die een huurovereenkomst met ons afsluit.

Quinta do Cascalhal is onder geen enkele voorwaarde verantwoordelijk of aansprakelijk voor Pandamieën, natuurampen/epedimiën. Gasten dienen zelf zorg te dragen voor een annuleringsverzekering.

Omstandigheden die speciale beoordeling vereisen

 • Natuurrampen, terroristische activiteiten en maatschappelijke/politieke onrust waardoor het onveilig is om gasten te ontvangen.
 • Een epidemie of ziekte die plotseling onze regio of een hele groep mensen treft. Wanneer zich een uitbraak van een ziekte voordoet, passen we ons beleid en de toepasbaarheid daarvan aan op de berichtgeving van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de plaatselijke autoriteiten.
 • Reisbeperkingen die zijn opgelegd door een overheid, rechtshandhavingsinstantie of militaire organisatie en die reizen van of naar onze accommodatie beperken.
 • Adviezen over veiligheid en bedreigingen van de veiligheid die voor de locatie van onze accommodatie geldt.
 • Uitval van essentiële nutsvoorzieningen die invloed hebben op onze accommodatie.

Tijdens bovenstaande extreme en/of wereldwijde omstandigheden behouden wij ons het voorrecht om onze annuleringsvoorwaarden aan te passen naar de omstandigheden die op deze momenten van toepassing zijn.

Prijzen

Prijzen zoals vastgelegd in de huurovereenkomst zijn – onder voorbehoud van vergissingen – bindend.

Bevestiging van jouw boeking en betaling

We gaan ervan uit dat je, zodra je hebt aanbetaald, de algemene voorwaarden hebt gelezen en akkoord bent gegaan met deze algemene voorwaarden.
Na jouw boeking sturen we je dezelfde dag een email met de reservering/aanbetaling voorwaarden.

 • Aanbetaling Safari- en Dome-tenten: 650 euro per week;
 • Aanbetaling Vakantiehuis: 750 euro per week.

De aanbetaling dient binnen 5 werkdagen op de door ons opgegeven rekening te staan.
Het restant bedrag dient 2 maanden voor aankomst op dezelfde rekening te zijn overgemaakt.
Indien de betalingen niet binnen de aangegeven termijnen zijn voldaan zijn, behouden we ons het recht voor om de reservering te laten vervallen.

Annulering

Na het maken van een reservering en het maken/doen van de aanbetaling is er een bindende overeenkomst. Bij annulering van deze overeenkomst kan er in geen enkel geval aanspraak worden gemaakt op een terugbetaling van de in de overeenkomst genoemde aanbetaling. Tevens dient een annulering te allen tijde een onafwendbare reden te hebben, waardoor er onmogelijk gereisd kan worden.
Voorbeelden hiervan zijn:

 • ernstige ziekte;
 • ernstig letsel;
 • overlijden;
 • familie omstandigheden;
 • reisverbod en/of reisbeperking vanuit overheidswege;
 • zie ook de punten in bovenstaande artikel: Omstandigheden die speciale beoordeling vereisen.

Annuleringsverzoeken zonder aantoonbare opgave van een van de hierboven genoemde reden of op basis van (een eigen) aanname(s) worden niet gehonoreerd en blijven derhalve de onderstaande annuleringsvoorwaarden van kracht:

 • Bij annulering tot 3 maanden voor aankomst is de aanbetaling verschuldigd;
 • Annulering korter dan 3 maanden t/m 6 weken voor aankomst 75 procent van het totaalbedrag;
 • Voor verblijf en vanaf 6 weken voor aankomst de totale reissom voor verblijf.

We adviseren onze gasten te allen tijde een annuleringsverzekering af te sluiten (dit kan NIET bij ons) om teleurstelling te voorkomen.

LET OP:
Bij de meeste annuleringsverzekeringen is een negatief reisadvies geen geldige reden om je geld terug te krijgen. Maar er zijn een paar uitzonderingen. Helaas valt de uitbraak van het coronavirus niet meer onder een plotselinge gebeurtenis die voor een negatief reisadvies zorgt. Geld terug krijgen via een annuleringsverzekering vanwege het coronavirus, is daarom vrijwel overal uitgesloten.

Wijziging huurperiode

Wijzigingen kunnen alleen op basis van beschikbaarheid doorgevoerd worden. Voor eventuele fouten in bevestigde wijzigingen kan Quinta do Cascalhal niet aansprakelijk worden gehouden.

Aankomst en vertrek

De accommodatie is vanaf 16:00 uur beschikbaar. Op de dag van vertrek dien je de accommodatie vóór 10:00 uur te verlaten. Zonder overleg en met goedkeuring door Quinta do Cascalhal kan dit tijdstip niet worden verruimd i.v.m. eindschoonmaak. Alle tijd en dus kosten na 10:00 waarbij schoonmaak door Quinta do Cascalhal niet plaats kan vinden worden doorbelast aan de huurder a 100 euro/uur met een minimum van 1 uur

Eind schoonmaak

De eindschoonmaak is verplicht en niet bij de huurprijs inbegrepen. Je levert het gehuurde bezemschoon en ruimt de vaat afgewassen in de kast op. De kosten voor de schoonmaak zijn (bij een verblijf van 1 week):
– 85 euro voor de safaritenten
– 85 euro voor het vakantiehuis
– Bij langer verblijf tot 6 personen 20 euro extra voor wisseling handdoeken
– Bij langer verblijf met 6 personen 20 euro extra voor wisseling handdoeken
Deze kosten dien je bij aankomst contant te betalen. De kosten zijn gebaseerd op een bezemschone en een afgewassen opgeruimde vaat. Is dit niet het geval en treffen wij veel meer werk aan dan onze (ruimschoots) geplande tijd dan worden deze kosten a 100 euro/uur als extra kosten aan de huurder doorbelast met een minimum van 1 uur.

Huisdieren

Het is niet toegestaan huisdieren mee te brengen.

Huisvuil

Het huisvuil moet gedeponeerd worden in de door ons aangegeven locatie.

Aansprakelijkheid

Je bent zelf aansprakelijk voor door jou of jullie veroorzaakte schade en overlast. Quinta do Cascalhal is niet aansprakelijk voor:

 • schade of letsel ontstaan als gevolg van het verblijf in de tenten of het huis of door het gebruik van de aanwezige faciliteiten;
 • schadeclaims voortvloeiende uit overlast veroorzaakt door derden;
 • mondeling of telefonisch verstrekte inlichtingen;
 • onklaar raken of buiten gebruik zijn van faciliteiten of voorzieningen.

Een en ander onverminderd het in de wet bepaalde. De huurder is hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van alle verplichtingen, die uit de reservering en het verblijf voortvloeien, zowel van hemzelf, van alle aangemelde personen.

Heb je tijdens jouw of jullie verblijf een vraag en/of opmerking, dan kan je je tot ons wenden. We zullen dan zo snel mogelijk voor een passende oplossing zorgen.

Alvast bedankt!

Contact

Wij zijn momenteel eve niet in de buurt.. Maar stuur ons een email en wij nemen zsm contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search