Quinta do Cascalhal omgeving

Glamping Quinta do Cascalhal ligt in Noord-Portugal, in de provincie Minho. Vanaf hier zijn er veel uitstapjes te maken naar mooie steden en natuurgebieden in het groene noorden van Portugal. In deze regio liggen de steden en dorpen op een plateau van 600 meter hoogte of in de ruige bergen. De dalen van Minho zijn groen en vruchtbaar. Misschien is Noord-Portugal zelfs wel het meest puur Portugees. Tradities en folklore zijn een normaal onderdeel van het hedendaagse leven.

Porto

Porto is een havenstad en staat vooral bekend om zijn portwijn. Het is de op één na grootste stad van Portugal en het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Als je in Porto bent zijn de portkelders zeker een bezoek waard. Maar ook Café Majestic, boekhandel Lello e Irmao, de Ponte Maria Pia, de imposante brug uit 1877 die gebouwd is door Eiffel, en het station SAO Bento die beroemd is om zijn prachtige tegelwerk met afbeeldingen van de geschiedenis van de stad. Porto is een levendige stad waar zeer veel te zien is en je kunt er natuurlijk ook heerlijk eten in een van de vele restaurantjes.

Guimaraes

Guimarães is de geboortestad van Alfonso Henriques, de eerste Koning van Portugal. De stad wordt beschouwd als de wieg van Portugal. Het staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is zeer zeker een bezoek waard. Op het middeleeuwse plein zijn diverse leuke restaurantjes en ook het kasteel is leuk om eens te bezoeken. Verder is het een walhalla om te winkelen en te slenteren door de prachtige middeleeuwse straten met zijn bijzondere gebouwen en huizen.

 

Amarante

Wie Amarante bezoek, zal zeker onder de indruk raken van de natuurschoonheid van het nabijgelegen grootse gebergte Serra do Marão. De rivier Tâmega stroomt eveneens door het hart stad. Dit is de langste zijarm van de Duoro die in Galicië ontspringt. Langs de oevers staan pittoreske huisjes. Enkele geschiedkundigen schrijven de stichting van deze overgangsstad tussen de Minho en Trás-os-Montes streek toe aan een Romeinse onderofficier die Amarantus heette. In de 13e eeuw kwam São Gonçalo hier aan, een benedictijnse monnik die als heilige werd beschouwd en zich hier vestigde nadat hij op bedevaart naar Italië en Jerusalem was geweest. Uiteindelijk werd hij verklaard tot beschermheilige van de stad. Aan São Gonçalo wordt de bouw van een stevige brug over de rivier Tâmega toegeschreven, op dezelfde plaats waar de huidige brug ligt.

Viana do Castelo

De kuststad Viana do Castelo, aan de monding van de rivier Rio Lima, is in de loop van de geschiedenis belangrijk geweest door zijn maritieme activiteiten.

De stad speelde een belangrijke rol tijdens de Portugese ontdekkingsreizen in de 15e en 16e eeuw en is nog steeds een belangrijke haven voor de kabeljauwvangst. Het is in het algemeen een toegankelijke stad. Voor iedereen is er een geschikte route, ook als je beperkt mobiel bent.

 

De Douro-vallei

De Douro-vallei kun je ook de betoverende vallei noemen, zo adembenemend mooi is het landschap. Vanaf Porto, bij de monding van de rivier waar de in de vallei geproduceerde Douro-wijnen (tafelwijnen) en de portwijnen (versterkte wijnen) worden bewaard, kun je dit als Werelderfgoed erkende cultuurlandschap op verschillende manieren ontdekken. Met de auto, met de trein, met de boot of zelfs per helikopter.

De Romaanse Route

De Romaanse Route voert u langs 58 monumenten van Noord-Portugal, gelegen in het gebied van de rivieren Sousa, Tâmega en Douro.

Ontdek de gemeenschappelijke kenmerken van kloosters, kerken, gedenktekens, bruggen, kastelen en torens die in de voor deze regio kenmerkende romaanse stijl zijn gebouwd. Ze bevinden zich allemaal binnen een driehoek waarvan de hoeken zijn erkend als werelderfgoed: Porto, Guimarães en de Douro-vallei.

Parque Natural do Alvão (Ermelo)

Geologische breuken die leiden tot spectaculaire watervallen, een grote diversiteit aan natuurlijke ecosystemen en een sociaal erfgoed dat in stand is gehouden. Dit alles maakt een wandeling door het natuurpark Alvão een bedevaart naar authenticiteit. In het westelijke deel van het gebergte Alvão, dat deel uitmaakt van het massieve berggebied waar ook Serra do Marão toe behoort, wordt het beschermde gebied doorkruist door de rivier Rio Olo. Deze rivier stroomt tussen kliffen en rotsen door. Een van de hoogtepunten is Fisgas de Ermelo, een prachtige waterval. De kracht van het water is indrukwekkend. Daarom is dit één van de mooiste plekjes van de regio en ook het symbool van het park.

Parque Natural de Montesinho

Dit natuurpark bestaat uit granieten bergmassieven met charmante dorpje, die in de diepe valleien liggen. Het park is op zijn mooist in de lente, wanneer de kersen- en walnotenbomen in bloei staan. Bragança is het natuurlijke startpunt voor dit park.

Braga

Braga is een stad en gemeente in het gelijknamige Portugese district Braga.

De regio heeft een zeer lange geschiedenis. Al in de prehistorie woonden er mensen en ten tijde van Keizer Augustus (ongeveer in het jaar 16 voor Christus) werd er een stad gesticht, Bracara Augusta genoemd. Deze Romeinse stad werd de hoofdstad van de latere provincie Gallaecia in Romeins Spanje.

Rond 716 kwam de stad in bezit van de moslims van Al-Andalus. In 753 nam Alfons I van Asturië de stad in. In 985 heroverde Al-Mansur ibn Abi Aamir de stad. De moslimheerschappij duurde tot 1040 toen koning Ferdinand I van Castilië de stad veroverde. Van 1093 tot 1147 was het de residentie van het Portugese hof, die heerste over het graafschap Portugal.

Breng eens een bezoek aan het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte (wiki in het engels) met de Elevador do Bom Jesus.

Parque Nacional da Peneda-Gerês

Het Parque Nacional da Peneda-Gerês, gelegen in het uiterste noordwesten van Portugal, tussen de Alto Minho en Trás-os-Montes, is het enige beschermde gebied in Portugal dat erkend is als Nationaal Park. In deze afgeschermde wereld vloeien de menselijke activiteiten harmonieus samen met de natuur. Hier blijven de eeuwenoude waarden en tradities behouden, zoals duidelijk te zien is in de gemeenschapsdorpen Pitões das Júnias en Tourém.

 

Pena Aventura Park

Het Pena Aventura Park is echt een aanrader, prachtig gelegen in de natuur en nog geen massatoerisme. De attracties zijn er voor alle leeftijden met als hoogtepunt de ‘fantastic cable’, de langste kabelbaan van Europa. Ook de 4×4 buggy tour is erg leuk om te doen. Je kunt er prima een hele dag te vertoeven. De attracties zijn tussen 1 en 3 uur tussen de middag dicht in verband met de lunch. Deze lunch op het park is overigens wel lekker.

 

Quinta do Cascalhal omgeving

Quinta do Cascalhal heeft een prachtige omgeving met mooie steden

Porto

Porto is een havenstad en vooral bekend om zijn portwijn.
Het is de op 1 na grootste stad van Portugal en het historische centrum staat op
de wereld erfgoed lijst van Unesco.
Als je in Porto bent zijn zeker een bezoek waard/de poertkelders.
Cafe Majestic,boekhandel Lello e Irmao.de Maria pia-brug die gebouwd is door Eiffel en het station SAO Bento die beroemd is om zijn prachtige tegelwerk met afbeeldingen van de geschiedenis van de stad.
Porto is een  levendige stad waar zeer veel te zien is en je kunt er natuurlijk ook heerlijk eten in 1 van de vele restaurantjes.

Guimaraes

Guimaraes is de geboorte stad van Alfonso Henriques de eerste Koning van Portugal en wordt beschouwd als de wieg van Portugal.
Het staat op de wereld erf goed lijst van Unesco en is zeer zeker een bezoek waard.
Op het middeleeuwse plein vindt je diverse leuke restaurantjes en ook het Kasteel is leuk om eens te bezoeken.
Verder is het een walhalla om te winkelen,en te slenteren door de prachtige straten met zijn bijzondere gebouwen en huizen.

Braga

Braga is 1 van de oudste steden van Portugal.
Tegenwoordig is Braga een bruisende studenten stad.
Hier vindt je onder andere de Sa, de oudste Kathedraal van Portugal.
En het Heiligdom Santuario do Bom Jezus met zijn monumentale Trappencomplex.
En eenmaal boven gekomen heb je een prachtig uitzicht over de stad.
Contact

Wij zijn momenteel eve niet in de buurt.. Maar stuur ons een email en wij nemen zsm contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search